Atletik Performans Eğitimi

Atletik Performans Uzmanı

Atletik performans, spora özgü uygulanan çalışma sistemidir. Atletik performansta; sporcuların dinamik ve statik postür analizi, kuvvet testi, kardivasküler dayanıklılık testi, çeviklik testi ve sürat testlerini göz önüne alarak kişinin eksiklerine ve ihtiyaçlarına yönelik antreman programları hazırlanır. Kondisyoner, kuvvet ve kondisyon koçu ya da atletik performans ve sporcu koçu ileriye dönük olarak profesyonel hedefler için planlama yapar ve bunun yanında branşa özgü ihtiyaçlara yönelik antreman modellerinde sporcu tasarlar. Bu bağlamda, atletik performans koçluğu hem bireysel hem de takım sporlarında atletik performans koçu olan veya olmak isteyen kişilerin katılabileceği bilimsel kanıtlara dayalı bilgiler ve yaygın saha uygulamalarını içeren kapsamlı bir eğitim programıdır.

Günümüzde birçok bireysel ve takım sporunda oyuncuların başarısı için gerekli olan fiziksel, zihinsel, psikolojik, teknik ve taktik becerilerinin takibi, kontrolü ve gelişimi için doğru planlama ve uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır. Sportif performansın tüm bileşenlerini bilen, takip edebilen, bireysel olarak branşa özgü gerekliliklere göre uygulamalar yapabilen antreman yüklerini hesaplayabilen antrenörler klüpler tarafından tercih edilmektedir. Dolayısıyla bu süreçleri iyi bilen, hareket ve antreman bilgisi konularına hakim, antremanın sporcunun fizyoloji ve psikolojisine etkileri bilen antrenörler başarılı olabilmektedir. Bu eğitim neticesinde de atletik performans ile ilgili temel bilgiler ile birlikte etkili ve verimli planlamalar yaparak, çalışan sporcu grubundan maksimum performans almaya yönelik donanımları gelişmiş atletik performans uzmanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca spor, sporcu, antreman kavramları, antremanın ilkeleri, öğeleri, fizyolojik yapı ve bu yapının antremana cevapları, doğru antreman ile sağlanabilecek yapının oluşması, temel performans çıktılarının ölçülmesi, değerlendirilmesi ve ölçülen değerlere göre antreman programlarının yazılması, zirve performans için planlama yapılarının nasıl olması gerektiği konuları yer alır.

Eğitimin Genel Kapsamı?

Eğitim süresince tüm katılımcılara sporcunun başarısı için gerekli olan fiziksel, fizyolojik gereksinimlerin sağlanabilmesi adına gerekli olan teorik bilgiler bu eğitimin çevrimiçi kısmını oluşturmaktadır. Çevrimiçi videolar ile spor, sporcu, antrenman kavramları, antrenmanın ilkeleri, öğeleri, fizyolojik yapı ve bu yapının antrenmana cevapları, doğru antrenman ile sağlanabilecek yapının oluşması, temel performans çıktılarının ölçülmesi, değerlendirilmesi ve ölçülen değerlere göre antrenman programlarının yazılması, bu değerlere göre antrenmanın oluşturduğu iç ve dış yük hesaplamalarının yapılabilmesi, zirve (taper) performans için planlama (siklüs) yapılarının nasıl olması gerektiği konuları anlatılacaktır. Bir sporcunun başlangıçtan itibaren maksimum verim dönemine kadar olan süreçlerin teorik bilgileri çevrimiçi olarak eğitmen tarafından hem sözel, hem ekran paylaşımlı hesaplama adımları ile yapılacak olup performans ölçümlerine yönelik testlerin tanıtımı içeriği isteyen kursiyerlere yüz yüze uygulamalı olarak verilecektir. Sonuç olarak eğitim süresince bir atletik performans uzmanının ilgili spor branşına yönelik tüm teorik bilgiler ile birlikte performans belirlemeye yönelik uygulamaları yapabilir, belirlenen değerlere göre antrenman programlayabilir bir donanıma sahip olmaları sağlanmaya çalışılacaktır.

ÖZGÜN YANI

  • Eğitim Kurumumuz sayesinde hem video içerik hem de çevrimiçi içeriğe eş zamanlı olarak ulaşma imkanı
  • Eğitmen ile çevrimiçi eğitim ile teorik açığın kapatılmasının sağlanması
  • Uygulamalar ile performans gelişimi için temel gerekliliklerin sağlanması
  • Performans testlerini yorumlayabilme ve değerlendirebilme

KİMLER ALABİLİR?

Spor alanında eğitim almakta olan ya da bu alanda bireysel ve takım performans artırımına yönelik kişisel gelişimini artırmak isteye

  1. Bireysel Sporlarda Antrenör Olarak Çalışanlar
  2. Takım Sporlarında Antrenör Olarak Çalışanlar
  3. Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Spor Bilimleri Fakültelerinde Okuyan Öğrenciler
  4. Sportif Performans Alanında Kendini Geliştirmek İsteyenler

 

EĞİTİMİN ÇIKTILARI

  • Antrenman ilke ve yöntemlerini bilir
  • Antrenman iç ve dış yük hesaplamalarını yapar
  • Bireysel ve takım sporlarında yarışma periyotlarına göre planlama yapar
  • Performans ölçümleri yaparak değerlendirme yapar, antrenman uygulamalarını şekillendirir
  • Performans takibi yaparak performans gelişimini sağlar

EĞİTMEN

Öğr.Gör. Asım TUNÇEL

Görev Yeri: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Deneyimler

1996-2014 Aktif Futbolculuk

2014-2017 Osmanlıspor Altyapı Performans Analiz Birimi Sorumlusu

2017-2018 BUGSAŞSPOR Profesyonel Takım Atletik Performans Sorumlusu

2018 – hala çalışıyor – Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde akademisyen

2021 – Tekirdağ Gençlik Tenis Kulübü Atletik Performans sorumlusu ve bireysel atletik performans antrenörü

Sizi Arayalım

 

Güvenlik Doğrulaması

error: Content is protected !!